Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Έκανε φτωχό συγγενή του ΝΑΤΟ η Ελλάδα την Τουρκία με μία κίνηση

Τα ελληνικά Rafale και τα F16 Viper μοιάζουν με... διαστημόπλοια μπροστά στα παλιά τουρκικά F-16.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Έκανε φτωχό συγγενή του ΝΑΤΟ η Ελλάδα την Τουρκία με μία κίνηση

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2024, θα διεξαχθεί η άσκηση «Ramstein Flag 24» στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα η συμμετοχή της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ θυμίζουμε, είναι ακόμα στον… αέρα.

Η υψηλού επιπέδου άσκηση «Ramstein Flag 24» σκοπό έχει να ενισχύσει τις ικανότητες τακτικής λήψης αποφάσεων των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ «σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον με κύριο στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα της», σημειώνει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε δήλωσή της.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-16V, Rafale και άλλων πλατφορμών.

Για να βελτιωθεί η αλληλεπίδραση με τους φίλους της αεροπορικής ιδέας, προγραμματίζονται δύο Spotters days, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και την Τρίτη 8η Οκτωβρίου.

Τα παλαιά μαχητικά της Τουρκίας, η οποία έχει μείνει χωρίς πολεμικά αεροπλάνα νέας γενιάς αφήνουν την… Τουρκία, αν αποφασίσει να συμμετάσχει σε ρόλο… φτωχού συγγενή.

Τα ελληνικά Rafale και τα F16 Viper μοιάζουν με… διαστημόπλοια μπροστά στα παλιά τουρκικά F-16 τα οποία δύσκολα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις υψηλές απαιτήσεις της άσκησης.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιο πρόβλημα ο Ερντογάν – Σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ στην Τουρκία

Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν από έκρηξη στους βομβητές τους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκανε φτωχό συγγενή του ΝΑΤΟ η Ελλάδα την Τουρκία με μία κίνηση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ