Αρχική » Γεωστρατηγική

Ισραήλ: Με τους πυραύλους και θέλει και η Ελλάδα η επίθεση στο Ιράν;

Η απόκτηση των οποίων από το Ισραήλ βρίσκεται πια στην τελική ευθεία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Ισραήλ: Με τους πυραύλους και θέλει και η Ελλάδα η επίθεση στο Ιράν;

Το Ισραήλ ετοιμάζεται, κατά την άποψη των περισσοτέρων στρατιωτικών αναλυτών παγκοσμίως, για πυραυλική επίθεση στις δομές του Ιράν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro, η ισραηλινή πυραυλική επίθεση θα γίνει «με ROCKS και αεροβαλλιστικούς πυραύλους Rampage».

Οι ROCKS είναι αυτόνομοι πύραυλοι αέρος -εδάφους εκτεταμένης εμβέλειας που αναπτύχθηκαν από την Rafael Advanced Defense Systems. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε περιβάλλοντα που δεν διαθέτουν GPS.

Θυμίζεται ότι οι Τούρκοι εδώ και καιρό αναφέρονται στο ενδιαφέρον της Ελλάδας στους πυραύλους Rampage από το Ισραήλ.

Ο λόγος είναι πως οι Τούρκοι διαπιστώνουν πως με τους συγκεκριμένους πυραύλους, η απόκτηση των οποίων από το Ισραήλ βρίσκεται πια στην τελική ευθεία, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποκτά ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Οι Rampage είναι πύραυλοι αέρος-εδάφους που αναπτύχθηκαν από την Israel Military Industries, για να χτυπούν στόχους υψηλής αξίας, όπως εγκαταστάσεις ραντάρ, κέντρα επικοινωνιών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και αεροδρόμια, ενώ το αεροσκάφος εκτόξευσης παραμένει εκτός εμβέλειας της αεράμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι αιχμάλωτοι πολέμου πριν την Μικρασιατική Καταστροφή – Δείτε πως τους φρόντιζαν οι Έλληνες

F-35: Οι Τούρκοι λένε ότι μυστικά η Ελλάδα πήρε τα αμερικανικά στελθ μαχητικά;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισραήλ: Με τους πυραύλους και θέλει και η Ελλάδα η επίθεση στο Ιράν;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ