Αρχική » Ιστορία

Τι είχε πει ο Έλληνας που γνώρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ

Όταν ένας Έλληνας συνάντησε και συζήτησε με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ιστορία
Τι είχε πει ο Έλληνας που γνώρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη από τον Έλληνα που γνώρισε από κοντά τον Κεμάλ Ατατούρκ και συζήτησε μαζί του.

Σε μία συνέντευξη από το παρελθόν η οποία ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, ένας Έλληνας εξιστορεί όλα όσα βίωσε. Δύο μαραγκοί δουλεύαν στο Μουσταφά Εμιλίε, μία τουρκική οργάνωση και από εκεί ο Κεμάλ ζήτησε δύο ανθρώπους για το σπίτι του.

Πηγαίνοντας στη βίλα του που ήταν έξι χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα, τον συνάντησαν και η πρώτη ερώτηση ήταν σχετικά με την καταγωγή τους.

Εκεί, υπήρξε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τον Κεμάλ όταν άκουσε πως είναι Έλληνες να αποκρύνεται αρχικά πως «δεν φταίμε εμείς, εσείς φταίτε».

Στη συνέχεια, άνοιξε… κουβέντα σχετικά με την ελληνική ιστορία, με τον Τούρκο να ρωτάει τον Έλληνα αν γνωρίζει για τους αγώνες του 21′, τον Κολοκοτρώνη και άλλα σπουδαία ιστορικά γεγονότα για να λάβει καταφατική απάντηση.

Στη συνέχεια, ρώτησε το αν γνωρίζουν την τουρκική ιστορία, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός πως αν και μεγάλωσαν εκεί δεν τη γνώριζαν.

«Οι εκκλησίες ήταν τεράστιες και ο σταυρός περνούσε στο ύψος τα τζαμιά τα δικά μας, το είχαμε σε προσβολή αυτό. Τα θέατρα ήταν γεμάτα άσπρες φουστανέλες, καριοφίλια και γιατανάνια. Ποτέ δεν σας το απαγορεύσαμε. Τι παράπονο είχατε;». Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Κάνατε συνεχώς αγορές. Κανένας Τούρκος δεν αγόραζε. Όλο το εμπόριο στα χέρια σας ήταν. Για αυτό την βγάλαμε ελληνική Σμύρνη. Για ποιο λόγο πήγατε εθελοντές στον ελληνικό στρατό και μας χτυπήσατε; Χτυπήσατε την ίδια σας την πατρίδα. Σκάψατε δηλαδή το λάκο σας. Και τόσοι που μείνατε ζωντανοί πολλοί ήταν», έλεγε φανερά εκνευρισμένος.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Tik Tok… 

@channel_giannis13♬ πρωτότυπος ήχος – channel_giannis13

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι είχε πει ο Έλληνας που γνώρισε τον Κεμάλ Ατατούρκ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ