Αρχική » Γεωστρατηγική

Η Γαλλία ανταλλάσσει 12 Rafales για πετρέλαιο

Η πρώτη δόση των 240 εκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη εκταμιευθεί.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική
Η Γαλλία ανταλλάσσει 12 Rafales για 3,2 δισ. δολάρια πετρέλαιο

Το Ιράκ πρόκειται να ενισχύσει τις ικανότητές του με μια σημαντική προμήθεια 12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, αξίας περίπου 3,2 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, το Ιράκ θα αποκτήσει επίσης ένα σύστημα ραντάρ Ground Master, απαραίτητο για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου εναέριας επιτήρησης.

Σύμφωνα μάλιστα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune, η πρώτη δόση των 240 εκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη… εκταμιευθεί, «με τη μοναδική ρύθμιση να ορίζει ότι το Ιράκ θα διευθετήσει την πληρωμή όχι σε μετρητά, αλλά μέσω παραδόσεων πετρελαίου στη Γαλλία», σημειώνει το bulgarianmilitary.com.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Έβαλαν το νέο ραντάρ στη 2η ελληνική FDI και μπορεί να δει όλα τα… Bayraktar της Τουρκίας ταυτόχρονα

Η μικρή Ελλάδα συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας με 155 Έλληνες μαχητές που προστάτεψαν την επίλεκτη ομάδα των Άγγλων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία ανταλλάσσει 12 Rafales για πετρέλαιο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ