Αρχική » Viral

Ο στρατιώτης σύμβολο του 1940 που αποχαιρετά τη μάνα του πέθανε στην μάχη

28η Οκτωβρίου 1940: Ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Νικολάου αποχαιρετά την μητέρα του, για να πέσει λίγες ημέρες αργότερα υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ένοπλες Δυνάμεις Viral
Ο στρατιώτης σύμβολο του 1940 που αποχαιρετά τη μάνα του πέθανε στην μάχη 27 μέρες μετά. Ο λόγος για τον πεζικάριο Κώστας Νικολάου, 35 χρόνων

Στρατιώτης πεζικού Κώστας Νικολάου, 35 χρόνων. Σκοτώθηκε σε μάχη 27 μέρες μετά… Μια μέρα πριν τον πόλεμο!

«Μάνα άμα δεις τα παιδιά μου να τους πεις ότι τελευταία φορά με είδες να φιλάω την εικόνα της Παναγιάς… Μην κλαις ρε μάνα… Πάω να πολεμήσω για την Ελλάδα και θα νικήσω…», είπε ο ατρόμητος Έλληνας στρατιώτης και πλέον αθάνατος και ήρως για τον ελληνισμό.

Επιστράτευση, Αθήνα 1940, φωτ. Βούλα Παπαϊωάννου – Φωτογραφικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο στρατιώτης σύμβολο του 1940 που αποχαιρετά τη μάνα του πέθανε στην μάχη». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ