Αρχική » Γεωστρατηγική

Με 100 μαχητικά και βομβαρδιστικά χτύπησε το Ισραήλ το Ιράν και δεν τα κατάλαβε κανείς – Τελικά τα F-35 κάνουν δουλειά

Tο Ισραήλ ανέπτυξε περισσότερα από 100 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων F-35.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Με 100 μαχητικά και βομβαρδιστικά χτύπησε το Ισραήλ το Ιράν και δεν τα κατάλαβε κανείς - Τελικά τα F-35 κάνουν δουλειά

Οι IDF χρησιμοποίησαν 100 μαχητικά και βομβαρδιστικά για τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν το βράδυ του Σαββάτου, χαρακτηρίζοντας την επίθσης ως απάντηση στις επιθέσεις που υπέστη το Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Οι πρώτες αναφορές για εκρήξεις στην Τεχεράνη εμφανίστηκαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα
και σύντομα οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν την έναρξη της επιχείρησης, λέγοντας μάλιστα ότι χτυπούν «αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους».

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ισραήλ ανέπτυξε περισσότερα από 100 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων F-35, για να πραγματοποιήσει την επιχείρηση.

Δεκάδες στρατηγικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν, όπως εργοστάσια πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βάσεις εκτόξευσης πυραύλων, έγιναν στόχος, υποστηρίζει το Channel 12.

Την ίδια στιγμή, η ισραηλινή πλευρά τονίζει ότι τα πλήγματα στόχευαν αποκλειστικά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και η επίθεση δεν επηρέασε τις πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, όπως αναφέρει το CBS News.

Μεταξύ των στόχων της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το Sky News Arabia, ήταν μια βάση σχεδιασμένη για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων που βρίσκεται στα περίχωρα της Τεχεράνης.

Το σύστημα αεράμυνας του Ιράν απέκρουσε ορισμένες από τις επιθέσεις, όπως ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Shafaqna, αν και η Jerusalem Post ισχυρίζεται ότι η ιρανική αεράμυνα δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει κανέναν από τους ισραηλινούς πυραύλους.
Την ίδια στιγμή, ιρανικά μέσα ενημέρωσης όπως το Fars και το Tasnim ανέφεραν ότι τα πλήγματα επηρέασαν στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Η επίθεση έληξε γύρω στις 6 το πρωί αναφέρει το avia.pro.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με 100 μαχητικά και βομβαρδιστικά χτύπησε το Ισραήλ το Ιράν και δεν τα κατάλαβε κανείς – Τελικά τα F-35 κάνουν δουλειά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ