Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αν οι Τούρκοι πάρουν τα Eurofighter – Tα μελετά η Αθήνα

Βασικό προτέρημα και των δύο μαχητικών είναι πως διαθέτουν και τα δύο τους μεγάλου βεληνεκούς, αέρος - αέρος, πυραύλους, Meteor.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αν οι Τούρκοι πάρουν τα Eurofighter - Tα μελετά η Αθήνα

Oι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale, τα όπλα και τα ραντάρ τους, στράφηκαν στα Eurofighter.

Nα σημειωθεί πως στην αρχή Rafale και Eurofighter ήταν ένα μαχητικό, όμως οι Γάλλοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να αναπτύξουν τα Rafale ενώ Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Ισπανοί ανέπτυξαν από κοινού τα Eurofighter.

Kαι τα δύο μαχητικά θεωρούνται επιτυχημένα όμως τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των Rafale έχουν εκτοξευτεί.

Συνολικά υπάρχουν 680 παραγγελίας για Eurofighter, με τα 603 να έχουν παραδοθεί ενώ οι παραγγελίες για τα Rafale είναι 495, συμπεριλαμβανομένων και 234 γαλλικών.

Βρετανοί πιλότοι μάλιστα υποστηρίζουν πως σε εκπαιδευτικές πτήσεις νικούν με τα Eurofighter τους τα Rafale.

Βασικό προτέρημα και των δύο μαχητικών είναι πως διαθέτουν και τα δύο τους μεγάλου βεληνεκούς, αέρος – αέρος πυραύλους, Meteor.

Δεν πρέπει να υποτιμά κάποιος τις δυνατότητες των Eurofighter και τις δυναότητές τους σε μάχη αέρος – αέρος, όμως οι Τούρκοι αναγκάστηκα θα πρέπει να μάθουν να ζουν με ένα πρόβλημα αν το πάρουν. Πως τρεις χώρες συμμετέχουν στην παραγωή των συστημάτων και υποσυστημάτων των Eurofighter.

Έτσι θα πρέπει πάντα να τα έχουν… καλά με Βρετανούς, Ιταλούς και Γερμανούς.

Διαβάστε επίσης:

Η παγίδα που έστησαν οι Έλληνες στην Πίνδο και δεν την κατάλαβαν ποτέ οι Ιταλοί!

Το τραγικό τέλος του συνταγματάρχη Δαβάκη που τα έβαλε με την αφρόκρεμα των ιταλικών δυνάμεων!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αν οι Τούρκοι πάρουν τα Eurofighter – Tα μελετά η Αθήνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ