Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν γεωτρύπανο τον 15Αυγουστο οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο – Θέλουν ένταση
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων τόνισε ότι υπάρχουν 5-6 εναλλακτικές λύσεις «για την πρώτη θέση υπηρεσίας του πλοίου».
Διονύσης Αντωνέλλος ΕλληνοτουρκικάΕλληνοτουρκικά: Βγάζουν γεωτρύπανο τον 15Αυγουστο οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο και γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως θέλουν ένταση με την Ελλάδα.
Καθορίστηκε από την Τουρκία η ημερομηνία έναρξης των ενεργειών του τουρκικού γεωτρύπανου “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν”.
Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Dönmez, τόνισε πως το πλοίο θα μεταβή για την πρώτη του απόστολή στην Ανατολική Μεσόγειο «κατά την πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου».
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων τόνισε ότι υπάρχουν 5-6 εναλλακτικές λύσεις «για την πρώτη θέση υπηρεσίας του πλοίου».
«Ελπίζω να κάνουμε υπομονή για έναν ακόμη μήνα. Η θέση υπηρεσίας πιθανότατα θα είναι η Μεσόγειος», υπογράμμισε, γράφει το τουρκικό star.com.tr.
«Συνεχίζουμε τις γεώτρήσεις μας στη Γαλάζια Πατρίδα εδώ και 4 χρόνια χωρίς διακοπή. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα βαθιά – πλοία γεωτρήσεων του στόλου μας», υπογράμμισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Την ίδια ώρα, το ισραηλινό σύστημα που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα φέρεται να τοποθετείται στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο, θα παρέχει προστασία στην Ελλάδα από drone και UAV (σ.σ. εκτός από τα Akinci τα οποία μπορεί να διαθέτουν δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας).
Επειδή πολλά έχουν αρχίσει να αναφέρονται αναφορικά με τις δυνατότητες του Drone Dome, με το οποίο θα προσομοιάζει το ελληνικό σύστημα anti UAV, το σύστημα αυτό θα μπορεί να ανιχνεύσει από mini drone έως και μεγαλύτερα drone και να παρεμβαίνει στο σύστημα επικοινωνίας τους με την βάση τους.
Το απόλυτο όμως που προσφέρει το σύστημα αυτό στην Ελλάδα είναι πως θα αφορά και στις επικοινωνίες των ULAQ-Sida τα οποία είναι θαλάσσια drone στα οποία η Τουρκία ξεκίνησε τις δοκιμές.
Το SİDA, το οποίο έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή, παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.
Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).
Σύμφωνα με τον εκ των εμπνευστών της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τούρκο ναύαρχο ε.α. Τσεμ Γκιουρντενιζ, τα ULAQ θα προσφέρουν προστασία στα τουρκικά ερευνητικά κατά την διάρκεια των «κρίσιμων» όπως χαρακτηρίζονται σεισμικών ερευνών τους σε «κρίσιμες γεωπολιτικές περιοχές».
Λέτε να δούμε τα ULAQ φέτος το 15Aύγουστο δίπλα από το τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο;
Διαβάστε επίσης:
Koρβέτες: Έκανε κίνηση η Γαλλία – Δίνει πέντε Gowind στην τιμή των τεσσάρων – Tις δύο άμεσα;