Πόλεμος Ελλάδα – Τουρκία το 2027; – Τι λέει γαλλικό περιοδικό!
Γαλλικό δημοσίευμα προβλέπει πόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το 2027!
Βαγγέλης Λάσκαρης Featured ΕλληνοτουρκικάΈνα εφιαλτικό σενάριο φέρνει στο προσκήνιο το γαλλικό περιοδικό «L’ Express», το οποίο προβλέπει πως το 2027, Ελλάδα και Τουρκία θα ξεκινήσουν πόλεμο!
Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο αυτό θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2027, βασιζόμενο στο γεγονός πως τότε θα ολοκληρώνεται και η τρίτη θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον προεδρικό θώκο της γειτονικής χώρας.
Οι Γάλλοι όμως, το πάνε και ένα βήμα παραπέρα καθώς προβλέπουν με δικό τους video και τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει και θα εξελιχθεί ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ειδικότερα, όλα θα ξεκινήσουν το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου και έπειτα από την εισβολή της Τουρκίας στη χώρα μας, η Γαλλία θα βρει το πάτημα εξαιτίας επεκτατικής πολιτικής των γειτόνων, να πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο και να βοηθήσει την Ελλάδα.
Ο ναύαρχος ε.α. Πασκάλ Οσέρ, νυν διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Προηγμένων Στρατηγικών Σπουδών (FMES), εξηγεί στο βίντεο την τουρκική νοοτροπία, ανατρέχοντας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στη Μικρασιατική Καταστροφή, αναφέροντας πως η Άγκυρα θέλησε να επεκταθεί όσο περισσότερο μπορούσε «σε μια περιοχή όπου για 3.000 χρόνια από την εποχή του Ομήρου κατοικούσαν Έλληνες».
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, τα Ίμια είναι καθοριστικά για την ΑΟΖ της Ελλάδας στην περιοχή και ο ναύαρχος ε.α. Πασκάλ Οσέρ επισημαίνει πως αν το καθεστώς των Ιμίων αλλάξει, θα δημιουργήσει νέες ισορροπίες. «Η Τουρκία έχει καταλάβει ότι υπάρχει ένα στρατηγικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα που αφορά τη θάλασσα».
Στην Αθήνα, ανακοινώνεται ο θάνατος 28 στρατιωτικών και η κοινή γνώμη είναι αναστατωμένη από την τουρκική πρόκληση. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #Imia γίνεται παγκόσμιο trend, στο Twitter τα μηνύματα συμπαράστασης πολλαπλασιάζονται, ενώ ένα βίντεο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει «Η Τουρκία πήρε επιτέλους ξανά ό,τι της ανήκει», κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
O κ. Οσέρ σχολιάζει ότι το υποθετικό αυτό σενάριο είναι αξιόπιστο και δεν μπορεί να παραβλεφθεί η χρήση βίας από μία χώρα, στην περίπτωση αυτή από την Τουρκία, εναντίον μίας γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με το σενάριο των Γάλλων, η Ελλάδα επιχειρεί να ανακτήσει τα Ίμια ενώ οι δύο πλευρές μετρούν απώλειες. Η Ελλάδα 40, ενώ η Τουρκία 14. Στις 20 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες μετά την εισβολή της Τουρκίας, ο Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απευθύνει στους Γάλλους πολίτες, ανακοινώνει ότι ο γαλλικός στρατός θα ξεκινήσει επιχείρηση παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετέχοντας σε μια συμμαχία κρατών μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.
Την επομένη ημέρα φθάνουν οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Δύο φρεγάτες, δύο γαλλικά πυρηνικά υποβρύχια, το ελικοπτεροφόρο Mistral, ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού και ένα C-130 Gabriel περικυκλώνουν τα τουρκικά στρατεύματα. Τα γαλλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στα Ίμια, ξεσπούν βίαιες μάχες κατά των τουρκικών στρατευμάτων. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Γαλλίας απωθεί τελικά τους Τούρκους από τα Ίμια αλλά ο απολογισμός της επιχείρησης είναι βαρύς: 120 Γάλλοι, 130 Έλληνες και 250 Τούρκοι σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης.
Το σενάριο ολοκληρώνεται με την Ελλάδα και την Γαλλία να απωθούν από κοινού τους Τούρκους πίσω στα παράλια της χώρας τους.
Σύμφωνα με το υποθετικό σενάριο, η στρατιωτική αποτυχία της Τουρκίας εκλαμβάνεται πολύ αρνητικά από την κοινή γνώμη και θα οδηγήσει τον πρόεδρο Ερντογάν σε παραίτηση. Τον διαδέχεται ο Γιλμάζ, ο οποίος στην πρώτη ομιλία του κρατά αποστάσεις από τη Δύση και υπόσχεται προσέγγιση με τη Μόσχα.
Κάπως έτσι ολοκληρώνεται το υποτιθέμενο σενάριο των Γάλλων για τον πόλεμο της Ελλάδας με την Τουρκία το 2027.