Οι ισραηλινές κορβέτες που παίρνουν και Iron Dome βγήκαν στον πόλεμο και μπορούν να κάνουν πολλά – Είχε δείξει ενδιαφέρον και η Ελλάδα
Πρόκειται θυμίζουμε για πλοία που θα κατασκευαστούν, αν επιλεγούν, σε ελληνικά ναυπηγεία.
Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά ΓεωστρατηγικήΟι ισραηλινές κορβέτες βγήκαν στον πόλεμο και μπορούν να κάνουν πολλά ενώ για τις Sa’ar είχε δείξει ενδιαφέρον παλαιότερα και η Ελλάδα.
Αρκετούς θαυμαστές είχαν και έχουν οι «φορτωμένες σαν αστακοί» ισραηλινές κορβέτες Sa’ar.
Αν και κατά πολλούς οι Sa’ar έχουν μικρό μέγεθος για τις ανάγκες της Ελλάδας, οι Ισραηλινοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις χρησιμοποιούν για άμυνα περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την προστασία των κοιτασμάτων τους.
Πρόκειται θυμίζουμε για πλοία που θα κατασκευαστούν, αν επιλεγούν, σε ελληνικά ναυπηγεία.
Οι ισραηλινές κορβέτες που παίρνουν και Iron Dome βγήκαν στον πόλεμο και μπορούν να κάνουν πολλά
Θυμίζουμε ότι ο οπλισμός των Sa’ar περιλαμβάνει σύστημα κάθετης εκτόξευσης 1 x 32 κυψελών με πυραύλους Barak-1 ή/και Barak-8 των IAI και Rafael, και δύο εκτοξευτές πυραύλων Boeing Harpoon με τέσσερις κυψέλες.
Στις 16 Οκτωβρίου 2023, το ισραηλινό ναυτικό συμμετείχε σε επιχειρήσεις που στόχευαν τις υποδομές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αυτές τις επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κορβέτες κλάσης Sa’ar 6.
Το Ισραήλ παρήγγειλε 4 κορβέτες από τη Γερμανία τον Μάιο του 2015. Τρία από αυτά τα 4 πλοία, που παράγονται στη Γερμανία ως κοινό έργο από τη German Naval Yards Holdings και την ThyssenKrupp Marine Systems, έχουν τεθεί σε λειτουργία τους τελευταίους έξι μήνες. Το INS Magen, το πρώτο πλοίο των κορβετών κλάσης Sa’ar, εισήλθε στο απόθεμα του Ισραηλινού Ναυτικού τον Μάιο του 2019.
«Το Ισραήλ θέλει ο στόλος Sa’ar 6 να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του ναυτικού για 30 χρόνια», σημειώνει το τουρκικό defenceturk.net.
Διαβάστε επίσης:
Rafale: Τρέλα – Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να παραγγείλει 54 γαλλικά μαχητικά σαν της Ελλάδας