Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στις ΗΠΑ για τα LCS που ραγίζουν με πάνω από 15 κόμβους στα έξι μποφόρ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει τώρα να παροπλίσει εννέα από τα 35 παράκτια πολεμικά πλοία τα επόμενα χρόνια, μαζί με τα πέντε που έχουν ήδη αποσυρθεί από την υπηρεσία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στις ΗΠΑ για τα LCS

Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στις ΗΠΑ τα LCS και από… άθλια μικρά πλοία όπως τα λένε οι Αμερικάνοι να αποκτήσουν νέα… ζωή.

«Littoral Combat Ship: Θα μπορούσαν τα άθλια μικρά πλοία του αμερικανικού ναυτικού να κατευθυνθούν στην Ελλάδα;», διερωτάται το nationalinterest.org για τα LCS που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας χρόνια πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σχεδιάζει τώρα να παροπλίσει εννέα από τα 35 παράκτια πολεμικά πλοία τα επόμενα χρόνια, μαζί με τα πέντε που έχουν ήδη αποσυρθεί από την υπηρεσία.

Να σημειωθεί πως αρχικά, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών είχε σχεδιάσει να χειριστεί 32 πολεμικά πλοία Littoral. Ωστόσο, η υπηρεσία μείωσε τον στόλο σε 23 πλοία.

«Ένας πιθανός τρόπος για να βγει το Πεντάγωνο από το πρόγραμμα LCS μπορεί να είναι τα “Little Crappy Ships (μικρά χάλια πλοία)” –όπως έχουν γίνει γνωστά– να μεταφερθούν σε έναν περιφερειακό σύμμαχο των ΗΠΑ. Έχει γίνει συζήτηση για μεταφορά σε εταίρους των ΗΠΑ στη Νότια Αμερική, όπου το LCS θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για περιπολίες απαγόρευσης ναρκωτικών», σημειώνεται.

Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στις ΗΠΑ για τα LCS

Μέρος του ζητήματος είναι ότι το LCS δεν διαθέτει αεράμυνα μεγάλου βεληνεκούς και, επομένως, δεν μπορεί να προστατευτεί από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι. Επιπλέον, χωρίς όπλα χερσαίας επίθεσης μεγάλης εμβέλειας, το LCS δεν μπορεί να αντεπιτεθεί στις θέσεις των Χούτι εντός της Υεμένης. Αυτό εγείρει το ερώτημα για το πώς θα μπορούσαν τα μικρά πολεμικά πλοία εναντίον ενός μεγαλύτερου και πιο εξελιγμένου αντιπάλου όπως η Κίνα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το nationalinterest.org, ο μισός στόλος LCS είχε υποφέρει από δομικά ελαττώματα που οδήγησαν σε ρωγμές στο κύτος σε πολλά σκάφη, περιορίζοντας την ταχύτητα και τις θαλάσσιες καταστάσεις στις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ορισμένα πλοία. Οι ρωγμές στο κύτος μπορούν επίσης να αυξηθούν εάν τα πλοία διέρχονται ταχύτερα από 15 κόμβους σε θάλασσες με μέγιστο ύψος κύματος περίπου οκτώ πόδια».

«Η επιθυμία του υπουργού Μπλίνκεν για μεταφορά τεσσάρων LCS στην Ελλάδα, τα οποία θα χρειάζονταν την έγκριση του Κογκρέσου, θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Ναυτικού, δίνοντας παράλληλα νέα πνοή στα πολεμικά πλοία αντί να τα βλέπει απλώς να διαλύονται», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Η μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει η Ελλάδα με τα F4

Rafale: Το γαλλικο κλαμπ που μπήκε η Ελλάδα και φτάνει έως την συμπαραγωγή μαχητικών σαν τα F35 – Ο ρόλος των FDI

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να δώσει λύση στις ΗΠΑ για τα LCS που ραγίζουν με πάνω από 15 κόμβους στα έξι μποφόρ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ