Πέθανε ο πιο γνωστός άνεργος στη Γερμανία. Ήταν ο Arno Dubel, 67 ετών
Ο πιο διάσημος άνεργος (άεργος) στη Γερμανία, έγινε γνωστός μέσα από πολυάριθμες τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Μιχάλης Ιακώβου Featured ΔιεθνήΟ Arno Dubel, από το Αμβούργο πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης του. Ο πιο διάσημος άνεργος (άεργος) στη Γερμανία, έγινε γνωστός μέσα από πολυάριθμες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το 2010 δοκίμασε τις δυνάμεις του στο τραγούδι.
Όπως τονίζει η πύλη web.de, ο άνδρας ήταν σύμβολο της τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και ως εκ τούτου ένα αναμφισβήτητο φαινόμενο. Τα τοπικά μέσα γράφουν για αυτόν ως τον πιο διάσημο άνεργο στη Γερμανία.
Όπως αναφέρει η «Hamburger Morgenpost» , ο Arno Dubel πέθανε σε ηλικία 67 ετών στη γενέτειρά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hamburg-Eppendorf στο Αμβούργο.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Dubel έγινε γνωστός σε εθνικό επίπεδο για τις πολυάριθμες και συχνά θρυλικές εμφανίσεις του σε διάφορα talk show. Εκεί μίλησε για την ανεργία του και υπερασπίστηκε λυσσαλέα το δικαίωμά του στην τεμπελιά και την οικονομική βοήθεια από το γερμανικό κράτος.
Ως αποτέλεσμα, αρκετά τηλεοπτικά συνεργεία επισκέφτηκαν τον Dubel για να καταγράψουν τη συγκεκριμένη ζωή του. Ο άνδρας έγινε γνωστός για τα ασυνήθιστα ρητά του «Όποιος δουλεύει είναι ηλίθιος» ή «Δεν θέλω να πάρω τη δουλειά κάποιου». Μικρά αποσπάσματα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή στα γερμανικά social media.
Ο άνεργος ήθελε να γίνει σταρ
Λόγω της απροσδόκητης δημοτικότητάς του, ο Dubel δοκίμασε τις δυνάμεις του και στο τραγούδι. Το 2010 κυκλοφόρησε αρκετά τραγούδια για πάρτι. Φιλοδοξούσε επίσης να κάνει καριέρα υποκριτικής, η οποία όμως δεν πήρε ποτέ δυναμική.
Σύμφωνα με ιστορίες που είπε στα μέσα ενημέρωσης , ο Dubel άρχισε να εργάζεται ως ζωγράφος. Ήταν 16 τότε. Παράτησε τη δουλειά μετά από δύο χρόνια γιατί «δεν του άρεσε πια». Έκτοτε ζει με επίδομα ανεργίας.
Ο Ντούμπελ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας για πολλά χρόνια και προσβλήθηκε από φυματίωση τη δεκαετία του 1980.
Ο πιο διάσημος Έλληνας άνεργος, ο Ανδρέας!
by MistiCostas