Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Οι 12 ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν οι Τούρκοι στον Ερντογάν

Είναι τα ερωτήματα που αν τα ακούσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δυσκολευτεί να απαντήσει αλλά βέβαια δε θα βρούμε και κάποιον που θα τολμήσει να τα κάνει!

Νίκος Μπουρλάκης Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορείτε εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορείτε εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο.

Αρκεί να βάλετε δίπλα στο όνομα «Ερντογάν» τη λέξη «σκάνδαλο» και τότε θα βγει μπροστά σας. Πρόκειται για ένα άρθρο της «Armenian National Committee of America» και αναφέρεται σε 12 ερωτήσεις που κανένας Τούρκος δημοσιογράφος δε θα μπορούσε να απευθύνει προς τον πρόεδρο της χώρας.

Διαβάζοντας λοιπόν όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο άρθρο είναι σα να απλώνεται μπροστά μας η διαδρομή του Τούρκου προέδρου που φυσικά δεν είναι απλώς αμφιλεγόμενη αλλά σκανδαλώδης.

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα προς ένα τα δώδεκα ερωτήματα μαζί με τις απαντήσεις.

Όλα άρχισαν όταν ο Μάικλ Ρούμπιν, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου και μελετητής στο American Enterprise Institute, έγραψε μια καταστροφική αποκάλυψη για τον Ερντογάν, αναφέροντας μερικές από τις σκανδαλώδεις ενέργειές του.

1.Πως έγινε δισεκατομμυριούχος ο Ερντογάν;

Μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια μέχρι που έγινε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, όταν αντιμετώπισε 13 έρευνες για διαφθορά.

Το 2004, όταν ήταν πρωθυπουργός, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανέφερε σε τηλεγράφημα στην Ουάσιγκτον ότι «είχε τουλάχιστον οκτώ ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς».

Επιπλέον, μυστικές ηχογραφήσεις τηλεφωνημάτων αποκάλυψαν τις οδηγίες του «να ρευστοποιήσει ίσως ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά». Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την εξουσία του στα δικαστήρια για να ματαιώσει την υπόθεση και να συλλάβει εισαγγελείς και δικαστές που προσπάθησαν να τη διώξουν

2.Που είναι το Πανεπιστημιακό πτυχίο του Ερντογάν;

Ο  ίδιος ισχυρίζεται ότι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης το 1981. Το πτυχίο του μπορεί να ήταν πλαστό. Ένα τετραετές πτυχίο είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την προεδρία. Αν ο Ερντογάν είπε ψέματα ότι έχει πτυχίο, μπορεί να παραμείνει πρόεδρος;

3.Υπάρχει κάποια άλλη ιστορία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος;

Ο Ερντογάν απέλυσε και φυλάκισε χιλιάδες πολιτικούς του αντιπάλους, κατηγορώντας τους ότι ήταν οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, του φερόμενου ως εγκέφαλου της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλεσε «δώρο Θεού»!

4.Εκτός από FETO μήπως υπάρχει και ΕΤΟ;

Ο Ερντογάν αποκάλεσε το κίνημα του Γκιουλέν «Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση» (Fethullahist Terror Organization δηλαδή FETO). Εάν επιτρέπεται να μιλάμε για την FETO ως τρομοκρατική ομάδα, θα ήταν εξίσου αποδεκτό να αναφερθούμε στην Ερντογανιστική Τρομοκρατική Οργάνωση (ETO)!

5.Αν ο Γκιουλέν είναι τρομοκράτης, γιατί ο Ερντογάν δούλευε μαζί του ως το 2013;

Ο Γκιουλέν και ο Ερντογάν είχαν πρακτικά πανομοιότυπες θρησκευτικές φιλοσοφίες μέχρι τη διάσπασή τους το 2013. Γιατί ο Γκιουλέν είναι «τρομοκράτης» τώρα;

6.Γιατί είναι φυσιολογικό να αναφέρονται μόνο οι επιθέσεις του ΡΚΚ αλλά όχι του ISIS;

Όταν το PKK ή οι ακραίες κουρδικές ομάδες επιτίθενται, συχνά αυτή η ενέργεια κυριαρχεί στους τίτλους των εφημερίδων στην Τουρκία για μέρες καθώς η έρευνα συνεχίζεται, οι αρχές κατονομάζουν υπόπτους και πολλά άλλα.

Όμως, όταν το ISIS επιτέθηκε, η τουρκική κυβέρνηση έθεσε εμπάργκο στις αναφορές για την έρευνα!

7.Γιατί οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίας βοήθησαν το Μέτωπο Νούσρα και τον ISIS;

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά ότι τόσο το Μέτωπο Νούσρα, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, όσο και το ίδιο το ISIS, έχουν λάβει όπλα, υποστήριξη και εξοπλισμό από τις αρχές της Τουρκίας.

Όταν οι δημοσιογράφοι «έσπασαν» την ιστορία – και παρείχαν φωτογραφικά στοιχεία – η απάντηση του Ερντογάν ήταν να συλλάβει τον εκδότη της εφημερίδας που τα δημοσίευσε.

Ομοίως, όταν Τούρκοι στρατιώτες σταμάτησαν μια αποστολή όπλων στη Συρία, ο Ερντογάν διέταξε τη σύλληψη των στρατιωτών και όχι των διακινητών!

8.Πίσω από τις δολοφονίες στο Παρίσι κρύβεται ένα τουρκικό απόσπασμα θανάτου;

Το 2013, δολοφόνοι εκτέλεσαν τρεις Κούρδους ακτιβιστές στο γραφείο τους στο Παρίσι. Και οι τρεις ήταν μέλη του PKK. Οι Γάλλοι συνέλαβαν τον Ομέρ Γκιουνέι, έναν 32χρονο Τούρκο που είχε φτάσει στη Γαλλία σε ηλικία 9 ετών.

Τηλεφωνικές υποκλοπές μετά τις δολοφονίες τον δείχνουν να καλεί πίσω τους χειριστές της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας

9.Γιατί ο Ερντογάν διόρισε υπουργό πετρελαίου το γαμπρό του;

Το 2015 σε ηλικία 37 ετών ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ εκτός από γαμπρός του Ερντογάν έγινε και υπουργός Ενέργειας και Πετρελαίου της Τουρκίας. Είχε τα καλύτερα προσόντα; Ή έπαιξαν ρόλο άλλοι παράγοντες;

10.Για ποιες «συνδέσεις» του Ερντογάν μπορούμε να μιλήσουμε;

Ο Ερντογάν είναι στενός φίλος του Γιασίν Αλ Καντί, ενός Σαουδάραβα επιχειρηματία, ο οποίος, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ «είχε φερόμενους δεσμούς με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν μέχρι το 2014».

Ο Ερντογάν δήλωνε επίμονα: «Γνωρίζω τον κύριο Καντί. Πιστεύω σε αυτόν όπως πιστεύω στον εαυτό μου. Θεωρώ ότι είναι αδύνατο για τον κύριο Καντί να συνδεθεί ή να υποστηρίξει μια τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Ερντογάν είναι επίσης κοντά στον Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ του Αφγανιστάν, ο οποίος «έχει συμμαχήσει με τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα».

Ένας άλλος φίλος του, ο Καλίντ Μεσαάλ (ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς), επισκέφτηκε την Τουρκία ως προσωπικός καλεσμένος του Ερντογάν!

11.Τι συμφωνία έχει κάνει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν;

Αφού ο Ερντογάν και ο Πούτιν «έθαψαν το τσεκούρι», συμφώνησαν σε μια συμφωνία για τον αγωγό και είχαν συνομιλίες για την τουρκική αγορά ενός ρωσικού πυραυλικού συστήματος. Υπήρχαν μυστικές συμφωνίες;

12.Πως εξηγείται η άρνηση του δικαστηρίου το 2008 να κλείσει το ΑΚΡ;

Το 2008, το συνταγματικό δικαστήριο της Τουρκίας κόντεψε να διαλύσει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν. Όμως, την τελευταία στιγμή, ένας δικαστής άλλαξε την ψήφο του. Εικάζεται ότι «ένας επιχειρηματίας, που καιρό κυνηγούσε ο Ερντογάν, έβαλε χρήματα στον λογαριασμό της δικαιοσύνης λίγο πριν από την ψηφοφορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πιο επικίνδυνα σύνορα: Ινδία- Πακιστάν στο Κασμίρ

Ο Ρατζαπάξα βύθισε σε αίμα και φτώχεια την Σρι Λάνκα

Τα πιο επικίνδυνα σύνορα: Η DMZ σε Βόρεια και Νότια Κορέα

Σύνορα Ινδίας- Μπαγκλαντές: Σε 50 χρόνια, 1.860 νεκροί

Αυτός είναι ο πιο ισχυρός στρατός στον κόσμο

Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ δε θα ήθελες να βρίσκεσαι

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι 12 ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν οι Τούρκοι στον Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College. Γράφω και για το GeoStratigika, για διεθνή θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ