Η Τουρκία διαθέτει έναν σημαντικό στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), με τα πιο γνωστά να είναι τα Bayraktar TB2 και τα Anka-S. Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, η Τουρκία έχει παραγάγει και αποκτήσει πάνω από 100 Bayraktar TB2 και περίπου 40 Anka-S. Επιπλέον, η Τουρκία αναπτύσσει νέα μοντέλα drones, όπως το Akinci, που αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις δυνατότητές της.

Η Τουρκία επιπλέον, αναπτύσσει Mini-drones και kamikaze drones όπως το Kargu-2 που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μαζικά.

Ο αριθμός των τουρκικών drones που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα σενάριο σύγκρουσης με την Ελλάδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ένταση της σύγκρουσης, οι στόχοι της επιχείρησης και η διαθεσιμότητα drones εκείνη τη στιγμή.

Σε μια μεμονωμένη αποστολή ή χτύπημα, πιθανότατα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν 20-50 drones (κυρίως Bayraktar και Anka).

Σε μια εκτεταμένη σύγκρουση, η Τουρκία θα μπορούσε να διαθέσει 60-100 drones ταυτόχρονα, εφόσον υποστηρίζονται από υποδομές ελέγχου και αναπλήρωσης.

Αν συμπεριλάβουμε kamikaze drones και μικρότερα UAVs, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Η Τουρκία πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε drones για αναγνώριση, χτυπήματα σε αντιαεροπορικά συστήματα, ναυτικές επιχειρήσεις και υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων.

Οι πρώτοι στόχοι θα ήταν ραντάρ, S-300, αντιαεροπορικά Patriot και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σε ένα σενάριο σύγκρουσης, η Τουρκία θα μπορούσε να αναπτύξει τουλάχιστον 50-100 drones στις πρώτες φάσεις, με δυνατότητα για περισσότερα ανάλογα με την κλιμάκωση.