Αρχική » Εξοπλιστικά

Neuron – Aarok – Patroller – Larinae – Eurodrone: Τρέχουν οι Γάλλοι τα προγράμματα στρατιωτικών drone και η ευκαιρία της Ελλάδας

«Η βραχυπρόθεσμη προσφορά στην Ευρώπη στον τομέα των στρατιωτικών drones παραμένει πολύ περιορισμένη σήμερα».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή
Neuron - Aarok - Patroller - Larinae - Eurodrone: Τρέχουν οι Γάλλοι τα προγράμματα στρατιωτικών drone και η ευκαιρία της Ελλάδας

Neuron – Aarok – Patroller – Larinae – Eurodrone: Τρέχουν οι Γάλλοι τα προγράμματα στρατιωτικών drone καθώς βλέπουν πως υπάρχει ζήτηση.

Οι Γάλλοι αποφάσιασαν να μπουν δυναμικά στο τομέα των στρατιωτικών drone, καθώς όπως αναφέρει το meta-defense.fr, «οκτώ από τους κύριους ευρωπαϊκούς στρατούς (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) εφαρμόζουν ή θα εφαρμόσουν τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MALE της οικογένειας MQ-9 Reaper, ενώ πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Πολωνίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο να το κάνουν».

«Η βραχυπρόθεσμη προσφορά στην Ευρώπη στον τομέα των στρατιωτικών drones παραμένει πολύ περιορισμένη σήμερα, εκτός τακτικών μοντέλων όπως το Safran’s Patroller», τονίζεται.

Φαίνεται όμως, αναφέρεται στο ρεπορτάζ «ότι τα πράγματα θα αλλάξουν γρήγορα τα επόμενα χρόνια. Και σε αυτόν τον τομέα, είναι ξεκάθαρα η Γαλλία που πρωτοστατεί στο να τοποθετείται ως παγκόσμιος και κεντρικός παίκτης στην ευρωπαϊκή προσφορά όσον αφορά τα μαχητικά drones».

Έτσι, το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας «ενσωμάτωσε στο Νόμο περί Στρατιωτικού Προγραμματισμού αρκετές τροπολογίες σχετικά με το πρόγραμμα Rafale F5 για να το ολοκληρώσει το 2030, αλλά κυρίως για να το συνοδεύσει με το σχεδιασμό ενός μαχητικού drone τύπου Loyal Wingman εμπνευσμένο από το Neuron».

Neuron – Aarok – Patroller – Larinae – Eurodrone: Τρέχουν οι Γάλλοι τα προγράμματα στρατιωτικών drone και η ευκαιρία της Ελλάδας

Ακόμη η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) «ενημέρωσε τους Γάλλους κατασκευαστές για το σχεδιασμό δύο περιπλανόμενων πυρομαχικών, του Colibri από τη μία, ενός πυρομαχικού πεζικού μικρής εμβέλειας με περιορισμένη αντοχή της οικογένειας του Switchblade. 300, και του Larinae από το Nexter, πολύ πιου φιλόδοξου, γιατί έχει τρεις ώρες αυτονομίας και εμβέλεια πάνω από 80 χλμ.», αναφέρεται.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού, παρουσιάστηκε το «τακτικό» drone Aarok MALE, «σχεδιασμένο για τρία χρόνια με μεγάλη μυστικότητα για την DGA από την εταιρεία Turgis & Gaillard».

«Αυτή η συσκευή βάρους 5,5 τόνων, ικανή να μεταφέρει 1,5 τόνους για σχεδόν 24 ώρες, θα πετάξει μέχρι το 2025. Πάνω απ ‘όλα, σχεδιάστηκε για να είναι αποτελεσματική, αλλά πολύ οικονομική, με χαμηλότερη τιμή μονάδας. στα 10 εκ.», σημειώνει το meta-defense.fr.

Να αναφερθεί και η νέα πρωτοβουλία που φέρνει κοντά τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία με στόχο ενός ευρωπαϊκού drone MALE (Μεσαίο Υψόμετρο Μεγάλης Αντοχής), του Eurodrone RAPS.

Να τονιστεί επίσης πως από το γαλλικό άρθρο λείπει τελείως κάποια αναφορά στα τουρκικά Bayraktar, τα οποία αρχίζουν σιγά σιγά να κερδίζουν μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά, στοιχείο ίσως που δείχνει που… στοχεύουν οι Γάλλοι με τις κινήσεις τους αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Τρέλα – Η Σαουδική Αραβία έτοιμη να παραγγείλει 54 γαλλικά μαχητικά σαν της Ελλάδας

Αλλαγή στην τουρκική αεροπορία – Οι πιλότοι άρχισαν να φορούν ξανά πράσινες φόρμες – Ποιο πρόβλημα είχαν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Neuron – Aarok – Patroller – Larinae – Eurodrone: Τρέχουν οι Γάλλοι τα προγράμματα στρατιωτικών drone και η ευκαιρία της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ