Τουρκάλα κάνει χρυσές δουλειές με σπόρους που έφεραν οι πρόγονοί της από την Ελλάδα
Η οικογένεια Τσουγκ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια ποικιλία σπόρων που έφερε ο παππούς της από την Ελλάδα, εδώ και 100 χρόνια.
Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά ΔιεθνήΤουρκάλα κάνει χρυσές δουλειές με σπόρους που έφεραν οι πρόγονοί της από την Ελλάδα πριν από 100 χρόνια.
Εδω και τρεις γενιές μία οικογένεια Τούρκων αγροτών στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης έχει καλά κρυμμένο το μυστικό της επιτυχίας της.
Η οικογένεια της Ακσού Τσουγκ καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα «χρησιμοποιώντας το νερό της βροχής και του χιονιού στη γη της Κωνσταντινούπολης», χρησιμοποιώντας «σπόρους που έφερε ο παππούς της από την Ελλάδα πριν από περίπου 100 χρόνια», σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Τσουγκ, ο παππούς της που μετανάστευσε από την Ελλάδα το 1923, «άρχισε να καλλιεργεί φυτεύοντας τους σπόρους που έφερε μαζί του σε ένα χωράφι στο Σαριέρ», με την ίδια να συνεχίζει να καλλιεργεί τη γη με την ίδια μέθοδο.
«Έχω συκιές και αμπέλια που είναι σταθερά. Τα αναπαράγω όλη την ώρα. Σκεφτείτε το σαν καμπούρα καμήλας. Τα αμπέλια και οι συκιές κρατούν πάντα το νερό τους στις ρίζες τους, έτσι τρέφονται στη ζέστη του καλοκαιριού», ανέφερε.
Τουρκάλα κάνει χρυσές δουλειές με σπόρους που έφεραν οι πρόγονοί της από την Ελλάδα
Η οικογένεια Τσουγκ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια ποικιλία σπόρων που έφερε ο παππούς της από την Ελλάδα, εδώ και 100 χρόνια.
Μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες, φασόλια, κεράσια, αχλάδια, σταφύλια, σπανάκι, σγουρά πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανός και ρόκα είναι μερικά από τα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργεί η οικογένεια.
Η Τσουγκ τοποθετεί στη γεύση των προϊόντων της το συγκριτικό πλεονέκτημα τους σε σχέση με τα υπόλοιπα τουρκικά αγροτικά προϊόντα, που δεν παράγονται με τον ίδιο φυσικό τρόπο.
Διαβάστε επίσης: