Η θεραπεία του Καρκίνου σε ποιο στάδιο βρίσκεται;
Η θεραπεία του Καρκίνου πλησιάζει όλο και περισσότερο. Τα εμβόλια mRNA θα φέρουν την επανάσταση;
Μιχάλης Ιακώβου Featured ΥγείαΚαρκίνος και η θεραπεία του είναι μια συνεχής πρόκληση για την ιατρική κοινότητα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι θεραπείας για τον καρκίνο, όπως η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία, η ανοσοθεραπεία, η θεραπεία με στόχο την καταστροφή των κυττάρων του καρκίνου, και άλλες.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη μια συγκεκριμένη χρονική πρόβλεψη για τη θεραπεία του καρκίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cancer.gov, υπάρχουν πολλές ελπιδοφόρες εξελίξεις στην έρευνα για τη θεραπεία του καρκίνου. Για παράδειγμα, η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο για το μελάνωμα που βρίσκεται στη φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών, ενώ η Pfizer αγόρασε την τεχνογνωσία της BioNTech και επιχειρεί να αναπτύξει εμβόλια mRNA «για κάθε συμπαγή όγκο», συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού, των ωοθηκών αλλά και του μελάνωματος.
Επιπλέον, σύμφωνα με το BBC News, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Cardiff ανέπτυξαν μέθοδο γι’ αυξημένη απόδοση στη θεραπεία και πιθανή εξάλειψη όλων των ειδών του καρκίvου. Η νέα μέθoδoς βασίζεται σε μελέτες που δείχνουν ότι ολοκληρώνει το καρκινογενικό υλικό σε όλους τους τύπους καρκίνου.
Υπάρχουν πολλές μέθοδοι θεραπείας για τον καρκίνο, όπως η χειρουργική επέμβαση, η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία, η ανοσοθεραπεία, η θεραπεία με στόχο την καταστροφή των κυττάρων του καρκίνου, και άλλες. Η επιλογή της μεθόδου θεραπείας εξαρτάται από το είδος του καρκίνου, τη στάδιο του, την υγεία του ασθενούς και άλλους παράγοντες. Επιπλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cancer.org, οι μέθοδοι θεραπείας συχνά συνδυάζονται για να βελτιώσουν την απόδοση της θεραπείας.
Καρκίνος και τα εμβόλια mRNA
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα in.gr, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες αναπτύσσουν εμβόλια mRNA για την αντιμετώπιση καρκίνων και άλλων παθήσεων. Η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο για το μελάνωμα που βρίσκεται στη φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών, ενώ η Pfizer αγόρασε την τεχνογνωσία της BioNTech και επιχειρεί να αναπτύξει εμβόλια mRNA «για κάθε συμπαγή όγκο», συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού, των ωοθηκών αλλά και του μελάνωματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται στη φάση των κλινικών δοκιμών, δε μπορώ να προβλέψω πότε αυτά τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για χρήση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Το λεμόνι και τα πλεονεκτήματα κατανάλωσής του
Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά των Οθωμανών την 5η Οκτωβρίου 1912 – Ά Βαλκανικός Πόλεμος