Αρχική » Viral

Ελληνοτουρκικά: Ρεζίλι γίναμε παγκοσμίως με τις παλιές φρεγάτες που στείλαμε στην Ερυθρά Θάλασσα – Τα λέγαμε στο Geostratigika

«O λόγος για τον οποίο η Ύδρα επέστρεψε στις αρχές Ιουνίου και όχι στα τέλη Ιουλίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Viral
Ελληνοτουρκικά: Ρεζίλι γίναμε παγκοσμίως με τις παλιές φρεγάτες που στείλαμε στην Ερυθρά Θάλασσα - Τα λέγαμε στο Geostratigika

«Δύσκολες μέρες για το ελληνικό ναυτικό στην Ερυθρά Θάλασσα», τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του τουρκικού αμυντικού σάιτ defenceturk.net, με φόντο δημοσίευμα του iEidiseis για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η παλιά ελληνική φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Κατά τη διάρκεια της αποστολής της, η φρεγάτα κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούτι και έφερε υπό πυρά άλλα τρία drones, αναγκάζοντάς τους να αλλάξουν πορεία. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή ότι τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά την ανάπτυξη θα είναι πολύτιμα στη ναυτική εκπαίδευση. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό iEidiseis στις 10 Ιουνίου και επιβεβαιώθηκε με επιστολή, τονίζεται ότι τα μέλη του πληρώματος ένιωσαν ότι “επέστρεψαν από την κόλαση” μετά από 102 ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Επιπλέον, σύμφωνα με τις ειδήσεις, το πλήρωμα είπε στο ΓΕΣ με τον πιο οδυνηρό τρόπο τι συνέβη κατά τη διάρκεια της αποστολής, την οποία χαρακτήρισαν “αποστολή αυτοκτονίας” γιατί η φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ που στάλθηκε στην αποστολή δεν είχε υποστεί εκσυγχρονισμό. Για το λόγο αυτό, τονίζεται ότι τα συστήματα παραμένουν “τυφλά” και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα προηγμένα οπλικά συστήματα που κατέχουν οι Χούτι», τονίζεται.

Πέραν όλων αυτών, αναφέρεται «ότι τα αντανακλαστικά του πλοίου ήταν αδύναμα σε κρίσιμες στιγμές, όπως η έκρηξη πυραύλου Χούτι μόλις 150 μέτρα μακριά από τη φρεγάτα Ύδρα που συνόδευε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν στις 19 Μαΐου».

«Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λάρισα ειδοποίησε τον κυβερνήτη της φρεγάτας Ύδρα για την εκτόξευση του βλήματος ένα λεπτό μετά την έκρηξη του βλήματος δίπλα στο πλοίο, προκαλώντας μεγάλα κύματα και βίαιο τίναγμα της φρεγάτας. Υπό το φως αυτού του περιστατικού, μετά τον ελλιμενισμό της φρεγάτας στο λιμάνι του Τζιμπουτί, δέκα μέλη του πληρώματος ζήτησαν άμεσο επαναπατρισμό», σημειώνεται.

«Στις ειδήσεις που προέρχονται από το iEidiseis, αναφέρεται ότι το παλιό σύστημα κλειστής αεράμυνας Phalanx δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα UAV των Χούθι που πετούσαν συνεχώς πάνω από την ελληνική φρεγάτα και ακόμη και οι κομάντος του ναυτικού στο πλοίο προσπάθησαν να τους πυροβολήσουν με τα όπλα τους. Αυτός αναφέρεται ως ο λόγος για τον οποίο η Ύδρα επέστρεψε στις αρχές Ιουνίου και όχι στα τέλη Ιουλίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», καταλήγει του τουρκικό δημοσίευμα.

Το Geostratigika ανέφερε ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου ότι οι ελληνικές φρεγάτες δεν διαθέτουν Aster (σ.σ. μόνο οι Belharra θα έχουν τους Aster 30) είτε άλλους πυραύλους που να μπορούν να βάλουν κατά των drone από μεγάλη απόσταση.

Έτσι μόνη επιλογή των ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα είναι οι ESSM των 19 χλμ. και το Phalanx, δίνοντας στο πλοίο μικρή χρονικά δυνατότητα να αμυνθεί.

Τα πυροβόλα Phalanx έχουν εμβέλεια δύο χιλιομέτρων, απόσταση πολύ κοντινή αν κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη διαμετακόμιση ρωσικού LNG μέσω των ευρωπαϊκών λιμένων

Αμείλικτα ερωτήματα από τους στρατιωτικούς για τις πυρκαγιές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΕΝΣ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ρεζίλι γίναμε παγκοσμίως με τις παλιές φρεγάτες που στείλαμε στην Ερυθρά Θάλασσα – Τα λέγαμε στο Geostratigika». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ