Σε μια είδηση που προκαλεί προβληματισμό αλλά και έντονη δυσφορία, η Ελλάδα κατάφερε να χάσει ακόμα και τα γιαούρτια από την Τουρκία!

Το κατάφερε κι αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση καθώς γνώρισε νέα ήττα μετά το TurkAegean καθώς η γειτονική μας χώρα κατοχύρωσε την προέλευση του γιαουρτιού.

Η Ελλάδα έχασε και τα γιαούρτια από την Τουρκία

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης μόλις ακούει γιαούρτι ως προϊόν βάζει την λέξη ελληνικό από μπροστά και το μυαλό του ταξιδεύει στη χώρα μας, μια άλλη που δεν είναι καν στην Ευρωπαϊκή νίκη πανηγυρίζει μια εμπορική νίκη.

Η ελληνική αδράνεια έδωσε την ευκαιρία τελικά στην Τουρκία στο να κατοχυρώσει πρώτη το γιαούρτι ως ΠΓΕ (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης).

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΚ και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς «Μακεδνός», Θωμάς Μόσχος.

Δείτε την ανάρτηση:

«Πέρυσι τέτοιες μέρες βρισκόμουν σαν εκπρόσωπος του ΣΕΚ στο πανελλήνιο συνέδριο γάλακτος για να μετέχω στο πάνελ για την κατοχύρωση Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης του ελληνικού γιαουρτιού:

Η θέση των βιομηχάνων “Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης ελληνικό γιαούρτι αλλά με εισαγόμενο γάλα”.
Η θέση του ΣΕΚΠΓΕ “ελληνικό γιαούρτι με ελληνικό γάλα” σε αντίθετη περίπτωση θα ήμασταν οι πρώτοι που θα καταγγέλλαμε την συμφωνία.

Παρουσιάσαμε τρόπους χρηματοδότησης, τρόπους υπολογισμού άνθρακα, επιπτώσεις, τρόπους ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγής στα οποία όμως θα έπρεπε να συνεργαστούν κράτος-κτηνοτρόφοι-αγρότες-βιομήχανοι, αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό της ελληνικής παραγωγής γάλακτος αλλά και παραγωγής και μεταποίησης ζωοτροφών».